Известие

Collapse
No announcement yet.

лагер ли е ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• лагер ли е ?

Здравейте.От скоро чувам леко потракване отпред в дясно.Първо помислих,че е нещо от окачването,но шумът го няма, когато минавам по по-големи дупки или по легнали полицаи,а се появява само когато минавам по някаква лека неравност.Възможно ли е да е разбит лагер или нещо от кормилната уредба ?

Обикновено симтомите за заминал лагер на главина са постоянен и монотонен звук (виене, бучене) при движение по гладка повърхност.
    Щом звукът се чува при минаване по неравности, търси нещо разбито по окачването. Може и амортисьор да е причината.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Мхм,ако е от окачването може да са много неща.На мен ми е интересно защо звука се появявя само по леки неравности.

Comment

Каква в Алфата, ако е от 145/146 с един носач, точно това са симптомите за разбит тампон или шарнир.
        Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Алфичката е 166,бензинова

Comment

Същото е и при мен - тампони на горен носач 90% (за моята, при теб не знам, но е силно вероятно). Тия дни ще влезне в бокса да видим
            166, 2.4 JTD'00

Comment

И аз мисля че е от тампони на горен носач, но най - добре е една диагностика на окачването за по сигурно!
              Alfa 166jtd,1999

Comment

Благодаря за своевременната консултация.Поне гледам,че не са скъпи въпросните тампони

Comment

При мен тези симптоми показаха тампони на стабилизиращата щанга.

Поздрави
                  алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                  алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Ами като я вкарам в бокса ще видим какво е,но определено вие стеснявате кръга около тампоните,което ми харесва

Comment

Днес вдигах колата на крик.Може ли да се разбере в домашни условия дали даден тампон си е заминал ?
                      Last edited by Алфист11; d.m.y г., 16:56.

Comment

Всички знаем, че причините могат да са повече от една .. трябва да потърсиш във форума, коя какви симптоми има. Може и от лагер на макферсона да е .. при мен е точно това. При неравност и лек завой примерно ..
                        Може да е кормилен накрайник, може да е шернир, може тампон .. и тн.

Можеш да го изчакаш да потропва малко по- добре, за да го разбереш или ако те дразни в сервиз.
                        Но провери носачите и тампоните им
                        Last edited by flipz; d.m.y г., 17:00.
                        Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Мисля да го изчакам да потропа още малко,за да не сменяме напразно разни части,че "майсторите" в Хасково нямат голям опит с алфи....

Comment

Първоначално публикувано от Алфист11 Покажи съобщение
                            Днес вдигах колата на крик.Може ли да се разбере в домашни условия дали даден тампон си е заминал ?
                            Когато колелото увисне повечето неща се изпъват и не мърдат.С една щанга може да провериш ябълковидните болтове, те потропват, когато се износят
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

...

тампони на горните носачи или биалетки, тампоните можеш много лесно да ги провериш като вдигнеш колата на крик и мърдаш гумата наляво надясно и луфта се усеща
                              Alfa Romeo 166 2.4jtd 140hp 2001

Comment

Working...
                              X